Civil hálózatfejlesztés képzés Nyíregyházán

Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság (Enyft) 2010. június 28-30. között tartotta meg - a proHáló Hálózat közreműködésével kidolgozott és újonnan akkreditált - Civil hálózatfejlesztés – az együttműködés művészete elnevezésű képzését (akkreditált képzés PL-3938). A képzés az Enyft TÁMOP 5.5.3.-08/02-2008-0029 projektje keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg.
A képzésen 14 fő vett részt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek képviseletében.
A Civil hálózatfejlesztés képzés tulajdonképpen egy intenzív tréning civileknek a kapcsolatépítésről, partnerségről és bizalomról a proHáló hálózat hazai gyakorlati tapasztalatai alapján.
A képzés végigkíséri a résztvevőket a közösségektől a hatékonyan működő hálózati együttműködésig vezető úton, rámutatva a kapcsolódások különböző szintjein várható - mind belső, mind külső - buktatókra, egyúttal megoldást kínál az értékek mentén szerveződő civil hálózatok létrehozásának, és működtetésének problémáira.
A képzés moduljai:
1. A hálózat fejlesztés alapjai
2. Közösségfejlesztés
3. Közösségi lélekvédelem
4. Non-profit menedzsment
5. A hálózatfejlesztés gyakorlata
A résztvevők a következő háromnapos képzésig elkészítik írásbeli dolgozatukat, egy általuk ismert hálózat elemzéséből, s legközelebb augusztus 30-án újból találkoznak, hogy tovább bővíthessék ismereteiket a hálózatok működésével kapcsolatban.