Civil Hálózatfejlesztés akkreditált képzés

Civil hálózat fejlesztés – az együttműködés művészete tréning
Intenzív tréning civileknek a kapcsolatépítésről, partnerségről és bizalomról a proHáló hálózat hazai gyakorlati tapasztalatai alapján. A képzés végigkíséri a résztvevőket a közösségektől a hatékonyan működő hálózati együttműködésig vezető úton, rámutatva a kapcsolódások különböző szintjein várható – mind belső, mind külső – buktatókra, egyúttal megoldást kínál az értékek mentén szerveződő civil hálózatok létrehozásának, és működtetésének problémáira.
A képzés moduljai:

  1. A hálózat fejlesztés alapjai 16 óra
  2. Közösségfejlesztés 4 óra
  3. Közösségi lélekvédelem 16 óra
  4. Non-profit menedzsment 16 óra
  5. A hálózatfejlesztés gyakorlata 32 óra

A képzés megvalósításának terve:

  • ×3 napos intenzív tréning 48 órában
  • 56 óra otthoni (saját szervezetnél eltöltött és általa igazolt) gyakorlat
  • képzés elvégzésnek feltétele, a tanultak elsajátítását saját gyakorlaton, példán bemutató dolgozat elkészítése (rövid írásos dokumentumban kérjük bemutatni, hogyan alkalmazná a résztvevő a tanultakat saját szervezetének munkájában)

A képzést sikeresen elvégzők „Civil hálózat fejlesztő” elnevezésű tanúsítványt kapnak.
Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság (Enyft)  010. június  8-30. között tartotta meg - a proHáló Hálózat köreműködésével kidolgozott és újonnan akkreditált Civil hálózatfejlesztés – az együttműködés művészete elnevezésű képzését (akkreditált képzés PL-3938). A képzés az Enyft TÁMOP 5.5.3.-08/0-008-009 projektje keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg.
A képzésen 14 fő vett részt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek képviseletében. A résztvevők az első három nap után következő háromnapos képzésig elkészítették írásbeli dolgozatukat, egy általuk ismert hálózat elemzéséből, majd ismét találkoztak hogy tovább bővíthessék ismereteiket a hálózatok működésével kapcsolatban.